Integritetspolicy & cookies

Vad och varför samlar vi in information?

Vi samlar främst in din information för att erbjuda dig varor på vår hemsida och för att kunna skicka dina beställningar hem till dig. Med detta följer att vi även måste spara vissa uppgifter om dina köp i ett antal år på grund av lagkrav. Utöver detta behandlar vi vissa av dina uppgifter för att marknadsföra varor som vi tror du är intresserad av.

Personuppgifts- och anti-SPAM policy

Alla personuppgifter som du lämnar till Gear Gaming Sverige AB hanteras med största omsorg. Vi behöver spara och behandla personuppgifter om dig, så som: Namn, adress, telefonnummer, personnummer/födelsenummer och epostadress.

Syftet med en sådan behandling är för att kunna skicka ut produkterna som du beställer, meddela om din orderstatus, avisera och kommunicera med dig som kund, samt att kunna kommunicera om din order med vår betaltjänsteleverantör. Vi får dina uppgifter från den information du skriver in, samt från vår betaltjänsteleverantör. Vi tillämpar vid var tid gällande integritetslagstiftning vid all behandling av personuppgifter. Den rättsliga grunden för att behandla dina personuppgifter är den avtalsrelation du ingår med Gear Gaming Sverige AB i och med köpeavtalet. Dina uppgifter kommer att sparas i vår kunddatabas, som lagras i EU/EES, under den tid som krävs för att fullfölja den allmänna reklamationsrätten (tre år).

De personuppgifter vi behandlar om dig delas med våra samarbetspartners inom betalning, lagerföring, och frakt/spedition. Vi kan även komma att dela dina personuppgifter med en tredje part, förutsatt att vi är skyldiga att göra så enligt lag. Däremot kommer vi aldrig att överföra dina uppgifter till ett land utanför EU. Personuppgiftsansvarig är den verksamhetsansvarige för Gear Gaming Sverige AB. Du har rätt att kontakta oss om du vill ha ut information om de uppgifter vi har om dig, för att begära rättelse, överföring eller för att begära att vi begränsar behandlingen, för att göra invändningar eller begära radering av dina uppgifter. Detta gör du enklast genom att kontakta oss på info@gearupgaming.se. Om du har klagomål på vår behandling av dina personuppgifter har du rätt att inge klagomål till tillsynsmyndigheten Datainspektionen.

Gear Gaming Sverige AB medverkar ej till att skicka så kallade SPAM. Som kund till oss kan du få e-post och sms rörande er order, leverans eller annan kommunikation du initierat. Samt information, nyhetsbrev eller erbjudanden kring vår kundrelation. Email från tredje part eller rörande varor eller tjänster som ej är direkt relaterade till vår verksamhet förekommer ej. Vid automatiskt utskick kan du som kund enkelt avregistrera dig, information om hur du gör finns alltid i mail eller sms. Detta kan ske utan att du som kund måste göra en inloggning eller liknande.

Vilka vi delar din information med

Tjänsterleverantörer och logistikföretag
När du har köpt en vara hos oss behöver vi sedan skicka den till dig. För detta syfte delar vi din adressinformation med några andra aktörer som betalningslösningsföretag samt logistikföretag för att du ska kunna få hem varan i brevlådan. Fast vi ser såklart till att säkerställa att dessa aktörer håller minst ett lika gott skydd för dina uppgifter som vi gör.

Säkerhet kring din information
Vi följer dem lagar som ges via datainspektionen för att säkerhetställa att din information endast sker inom regelverkets ramar.

Cookies och vad är en Cookie? 

Cookies är små textfiler som sänds till och lagras på din enhet (exempelvis mobil, dator eller surfplatta) och som är vanligt förekommande på internet. En del är nödvändiga för att du ska kunna använda webbplatsens funktionalitet fullt ut, medan andra används för att förbättra din användarupplevelse och underlätta navigation på webbplatsen.  

Varför Cookies?

Vi använder cookies och likande tekniker (gemensamt kallade cookies) för att göra våra sidor och tjänster enklare att använda samt för att kunna anpassa våra sidor och tjänster efter dina intressen och behov. Genom att cookien håller ordning på vad du tidigare visat intresse för så kan vi visa dig relevant information som förhoppningsvis passar just dina önskemål. Webbplatsen blir helt enkelt enklare att använda. 

För att vidareutveckla våra digitala tjänster använder vi även cookies för utvärdering av sök- och användarbeteenden inom och utanför vår sida. Syftet är att optimera användarupplevelsen, individualisera marknadsföringen samt föra statistik.

Vi lämnar inte ut någon personlig identifierbar information från cookie-användningen till tredje part. 

Cookietyper

1. Sessionscookies (en tillfällig cookie som upphör när du stänger din webbläsare eller enhet).
2. Varaktiga cookies (cookies som ligger kvar i din dator tills du tar bort dem eller de löper ut).
3. Förstapartscookies (cookies som sätts av webbplatsen du besöker). 
4. Tredjepartscookies (cookies som sätts av en tredjeparts webbplats).
5. Liknande tekniker (tekniker som lagrar information i din webbläsare eller i din enhet på ett sätt som liknar cookies)

Vilka Cookies använder vi?

Nödvändiga cookies
Dessa är nödvändiga för att erbjuda våra grundläggande tjänster så som att handla via hemsidan och chatta med oss. Om du väljer att stänga av dessa cookies kommer du exempelvis inte kunna handla på våra hemsidor.

Funktionscookies
Dessa behövs för att vissa funktioner på vår sajt skall fungera, exempelvis för att bilder ska visas optimalt i den enhet du använder. Om du inte accepterar dessa cookies kommer du inte att kunna nyttja den fulla funktionaliteten som vår sajt erbjuder. 

Analys- & anpassningscookies
Dessa används för att exempelvis utveckla vår hemsida så vi kontinuerligt kan förbättra användarupplevelsen. Det ger oss möjlighet att både erbjuda dig produkter och tjänster baserat på ditt köp och beteende på sajten, samt komma ihåg vad du lagt i varukorgen. Om du väljer bort dessa Cookies kan du exempelvis gå miste om relevanta produktrekommendationer.

Marknadsföringscookies
Dessa cookies sätts inte av oss utan av våra samarbetspartners.  De ger dig möjlighet att dela och gilla innehåll på sidan. De gör även så att vi kan rikta relevant marknadsföring gentemot dig. Väljer du bort dessa cookies så kommer du få mer generella annonser som inte är anpassade till dig.

Hur raderar jag mina Cookies?

Du kan själv styra vilka cookies som läggs på din dator direkt via din webbläsare.Om du inte vill att kakor lagras på din dator kan du stänga av funktionen, det gör du i din webbläsares inställningar. Då lagras inga kakor men du kommer inte heller att kunna använda vissa funktioner på webbplatsen. Vill du ta bort redan sparade kakor gör du även det i webbläsarens inställningar. Det finns även tjänster som gör det möjligt för dig att välja vilka cookies du vill stänga av. Om du väljer att stänga av cookies kan det medföra att vissa av våra tjänster inte fungerar.